Mobility of staff in Vocational Education and Training-KA1

16.06.2017

Aquest blog respon a la necessitat de valorar la nostra experiència de mobilitat que ens ha proporcionat el programa  Erasmus+. Esperem així animar a altres participants a provar-ho.


ALFA COLLEGE 

Alfa-college is a  Regional Education Centre (ROC) for vocational training and adult education. The ROC provides a coherent range of courses enabling young people and adults to gain qualifications for further education and the labour market. Alfa-college has over 12,000 students (16-year-old and older)and 1,000 members of staff at various divisions in the northeastern part of the Netherlands with Groningen as its centre.

DIA 1: VISITES A EMPRESES PER FER SEGUIMENT/ ASSESMENT MARKETING STUDENTSPROJECTS FROM ALFA COLLEGE

Durant el matí hem acompanyat a Lucinda Wondel a visitar i fer la evaluació final dels seus alumnes que estaven realitzant el seu període de practiques a empreses de diferents sectors del màrqueting.

Els alumnes han realitzat un període de formació en les empreses de 20 setmanes i en les 5 darreres havíem de realitzar el desenvolupament d'un projecte per ells sols, responen a la necessitat que en aquell moment tenia l'empresa.

Les empreses els hi presenten un problema o repte  i ells, de manera autonòma i independent han de buscar la millor solució i executar-la. Es tracta de casos de màrqueting i comunicació.

Han realitzat la recerca i detecció de les necessitats i mancances, han buscat possibles solucions i finalment elaborat un projecte i posar-ho en marxa! Learning by doing!

Aquesta forma de treballar activa i real fa que els alumnes desenvolupin les seves competències professionals de manera exponencial: capacitat de prendre decisions, iniciativa, de resoldre problemes, d'autonomia.

Hem tingut la oportunitat de parlar amb tots ells i que ens expliquessin en primera persona la seva vivència, pors i èxits. Els alumnes explicaven amb entusiasme i molt professonalitat tot el procés que han realitzat i els resultats dels seus projectes, quines decisions i accions van portar a terme.

Hem pogut apreciar com ells reconeixen el seu creixement professional i personal.

Very nice to meet them! Thank you guys for your time!

  • Probooking Entertaiments

  • Brandmore

  • F.C Groninger


Després de dinar hem realitzat una classe sobre branding, exposant el cas de "Barcelona as a city Brand" . Barcelona és una ciutat molt de moda arreu del món i aprofitant que és la nostra ciutat, hem volgut lligar aquests dos aspectes.

L'objectiu era fer una sessió dinàmica, on els alumnes participessin i treballar aspectes de construcció i imatge de marca.

S'ha revisat l'evolució de la marca Barcelona, el per què del seu posicionament i els atributs associats a la marca. També hem revisat com companyies aprofiten aquest "made in" per associar els valors de la marca Barcelona a la seves pròpies marques: Estrella Damm, Custo, Mango, Sónar ...

Finalment s'han presentat als alumnes alguns dels problemes que té la ciutat i que aporten una imatge negativa per la marca Barcelona i se'ls ha demanat, després de tota la informació rebuda fer un brainstorming amb algunes idees per millorar aquesta imatge! Hem tingut algunes bones propostes!!

També els hi hem presentat la nostra escola i com treballem aquí!

Great teaching experience!

Després de la classe, hem visitat les instal·lacions d'Alfa College. Es tracta d'un gran college, amb 12.000 alumnes. A Groninger tenen 3 diferents edificis. L'edifici consta de 8 plantes, amb àmplies aules i luminoses. Hem visitat els diferents tallers tècnics I els espais d'estudi dels alumnes.

Vam poder observar que la majoría de l'alumnat treballa de forma força autònoma a l'aula, desenvolupant les tasques encomenades pel professor i aquest resolen només els dubtes puntuals. Hi havia una combinació de treball individual i també en alguns casos en equip.

Vam parlar també amb Hanneke Smid i conèixer a Jeroen Van Der Ster, director d'operacions comercials

Primer dia molt intens i enriquidor! Ens anem a dormir amb una molt bona impressió! Let's see que ens portarà el segon dia de la nostra experiència Erasmus!


dia 2 

CONEIXENT L'ESCOLA MÉS EN PROFUNDITAT

Avui dimecres ens esperen la Miranda i la Lucinda per explicar-nos més en detall com funciona el departament internacional de la seva institució i els projectes que han dut a terme. El seu departament gestiona programes de mobilitat a diferents parts d'Europa, tant pels docents com pels alumnes.


Els alumnes tenen la possibilitat de realitzar un work placement a nivell internacional com a part del seu període de pràctiques, entre 10-20 setmanes.

Nosaltres els hem explicat el nostre procés d'internacionalització, aquest és el tercer curs on tenim programa Erasmus+ i els hi hem explicat algunes de les mobilitats internacionals, tant de professors com d'alumnes! Anem fent camí en aquesta aventura!

Ens ha donat més detalls dels diferents departaments en l'escola i destaquem l'area comercial : commerciële dienstverlening, marketing en Communicatie, Detailhandel, Groothandel.

Posteriorment, hem comentat els projectes educatius que han realitzat amb diferents escoles d'altres països, on els alumnes treballen conjuntament en un mateix projecte, realitzen visites als països involucrats. Amb aquest tipus de projectes el programa Erasmus+ pot oferir ajuda econòmica si son aprovats dins de projectes KA2.

Hem començat a parlar de possibles col·laboracions en aquest tipus de projectes i inclús d'alguns més ambiciosos! Hi ha algunes idees sobre les que treballarem properament!

Posteriorment, hem visitat el departament de màrqueting que disposa ALFA COLLEGE.


Finalitzem el dia amb una bonica ruta per la ciutat amb la Miranda i la Lucinda! Great day again! Thank you girls for your kidness!


dia 3

DIA 3: LAST ERASMUS DAY

Avui hem tingut la gran sort de poder conéixer a Tamara , event planner.

Meeting amb una experta events i i comunicació, que a més de la seva feina com a professional en aquest tipus d'esdeveniments , és personal extern contractat per Alfa College per assessorar en la correcció dels casos i projectes plantejats als alumnes. Juntament amb el professor responsable de la matèria prepara un cas o projecte que ells han de desenvolupar o resoldre .

Ens ha explicat quina és la seva tasca tan a l'escola, com fóra d'ella. La seva companyia organitza un dels actes més importants del país, el TT Festival en Assen - festival organitzat que coincideix amb el Gran Premi de Motociclisme a Assen.

A continuació hem tingut la ocasió de veure i participar en una English lesson . Els alumnes eren de la branca administrativa - VET ( Vocational and educational training ) i estudien aquesta tercera llengua estrangera, ja que la segona llengua que aprenen és l'alemany. Vam poder preguntar als alumnes i docent com es treballa la llengua i especialment les habilitats comunicatives. Ha estat molt satisfactori comprovar com els alumnes holandesos tenen similars dificultats que els nostres alumnes en el nostre centre.

Finalment hem conversat amb un dels project coordinators a Alfa college Tjeerd Bijleveldt qui va compartir amb nosaltres com es  gestionen els projectes que en un futur els alumnes realitzen. És un procés llarg on empreses i docents acorden la millor manera de portar un dilema o cas empresarial a resordre per alumnes.  En aquest sentit hem reflexionat de les avantatges i desventatges d'aquest sistema però que en definitiva resulta enriquidor  per l'alumne i empresa. 

una molt bona experiència

L'estada ha estat de tres dies, dies molt intensos.