Job shadowing juny 2018

A
 

El nostre centre com a beneficiari del programa Erasmus+ participa en l'acció clau 1 : Aquest programa europeu fomenta la mobilitat d'estudiants , personal docents, professors de formació professional. En el nostre cas 2 docents Mari Pau i Teresa tenim l'oportunitat de viatjar a Wroclaw -Pòlonia per realitzar un Job Shadowing- període d'observació...

Arribada a Breslavia. 5/06/2018


Coneixem al nostre soci MODE Move and Develop Fundation. https://mode.wroclaw.pl/zespol/

Coneixem a Mr Librowski coordinador de la Fundació i responsable de les activitats portades a terme pels participants, empreses i socis. Sempre enganxat al telèfon apassionat per la seva feina. Gràcies Mariusz per aquest acolliment.

Després de instal·lar-nos fem trobada amb la direcció de la fundació. Un bon moment per intercanviar les primers impressions amb els socis polonesos . Similituds i diferencies entre les nostres cultures. Un punt en comú, amb ganes que l'experiència d'Erasmus surti perfecta!

Un cop acabat dinner time, aprofitem per fer una passejada per Market Square a Wroclaw .

Wednesday 6/06/2018

Visita a l'empresa on les nostres alumnes de grau superior de màrqueting i publicitat realitzen les seves practiques d'Erasmus durant 2 mesos. Aquí tenen oportunitat de posar en pràctica allò après durant el darrer any al centre Lopez Vicuña , en particular creant contingut per Facebook per l'empresa per la qual treballen.

Puma

Visita a l'empresa on les nostres futurs Tècnics Superiors en Màrqueting i Publicitat realitzen les seves pràctiques d'Erasmus durant 2 mesos. Aquí tenen oportunitat de posar en pràctica allò après durant el darrer any al centre López Vicuña.

Les nostres alumnes s'estan ocupant de tota la part de campanya de comunicació digital. Estan desenvolupant accions de màrqueting digital per a les xarxes socials Facebook i instagram, generant contingut audiovisual i digital.

També s'ocupen d'ajudar en la organització d'esdeveniment del centre esportiu i de fer les campanyes de comunicació dels mateixos.

Puma Sports Center els hi han donat plena llibertat per desenvolupar i aportar totes les idees que consideren, tot un repte i una gran oportunitat per a desenvolupar les competències professionals que tan es demanden als segle XXI: iniciativa, autonomia, creativitat ... i a sobre en un entorn cultural totalment diferent! What a challenge!

Tot i les dificultats en l'idioma, les noies aporten les seves idees i treballen en torn de matí o tarda segons convingui.

Després de la entrevista amb la directora del centre, sortim more than happy amb la tasca que estan fent les nostres alumnes. Ens diu que estan ajudant molt, que aporten moltes idees, que son proactives i que és fantàstic tenir-les allà! Bravo noies!

Al vespre , coneixem Wroclaw d'a prop amb el nostre acompanyant Marius.

Breslavia - que en polonès diem Wroclaw i pronunciem "vrotsuaf" és la quarta ciutat més poblada de Polònia. Abarca diverses illes i amb nombrosos ponts i una magnifica arquitectura.

La plaça central Rynek, amb els seus edificis característics, és un dels destins més freqüentats per turistes i els nostres alumnes els quals també busquen el nans de bronze escampats per total la ciutat.

Descobrint Wroclaw.

Thursday 7th June

Tenim per davant un llarg dia. Tenim programat una visita a una escola de...que coopera amb la Fundació.

Assistim a una conferencia sobre projectes entre 2 diferents escoles de Polònia que envien alumnes a realitzar pràctiques a Malta i fan intercanvi amb alumnes americans. Es un bon moment de trobada amb les directores dels centres, autoritats locals i conèixer com gestionen els projectes Europeus dins el programa Erasmusplus. 

A visit to one of the schools cooperating with the Foundation. A conference summarizing two projects (two different schools) with the participation of the school board, local authorities and guests from the United States

Friday 8th

Meeting in the Foundation's office with the MODE team 

Divendres visitem les oficines del nostre soci a Polònia, i coneixem a la resta de l`equip. Ens expliquem com treballen, com estan organitzats i els diferents tipus de projectes en els que participen. 


Visits in apartments

 Visit in Ostoja (work place)- Centre de Rehabilitació i Educació a Wroclaw.

En aquest centre tenim a 2 alumnes del grau mitjà de Atenció a persones amb dependència. Realitzen 1 mes de pràctiques en aquest centre . 

L'associació OSTOJA- realitza activitats per a nens i joves discapacitats i per les seves families. En aquest centre es treballen amb diferents projectes :

  • Rehabilitació educativa per nens amb paràlisis cerebral.
  • Centre terapèutic per rehabilitació de joves amb discapacitat. Els taller oferts son d'esport, art-terapia, ceràmica, cinema així com habilitats comunicatives i recolzament psicològic. Es programen sortides fora del centre.
  • Taller de teràpia ocupacional per persones amb diversitat funcional.

Les nostres alumnes han posat en pràctica les seves competències professionals tenint cura d'un grup d'usuaris. Sempre supervisades per la coordinadora i amb l'ajuda de David, que feia de figura d'interpret per entendre les instruccions del dia a dia. 

Com a futurs Tècnics en Atenció a Persones amb Dependència del centre, els alumnes ajuden a fer diferents tasques: donar de menjar, ajuda amb la higiene personal, participar en tallers de musicoteràpia, de relaxació i fins i tot acompanyar als usuaris a activitats com teatre.

En general les petites diferencies culturals entre catalans i Polacs has estat superats gràcies a les ganes d'aprendre, observar abans d'actuar i ser respectuosos.